Vancouver Canucksin kerrotaan tarkkailevan vapaan agentin maalivahtia Antti Rantaa ja olevan kiinnostuneita allekirjoittamaan hänen kanssaan ammattilaisten kokeilusopimuksen (PTO).

Canucks on ollut viime viikkoina innokas tekemään siirtoa maalivahtimarkkinoilla, koska viime kauden pudotuspeleissä päämaalivahti Thatcher Demkon polvivamman toipuminen ei ole edennyt odotetusti. Vaikka Demko on jatkanut luisteluharjoittelua, Canucks ei voi ottaa sitä kevyesti ennen kuin on virallisesti vahvistanut, että Demko voi osallistua avausotteluun.

Tällä hetkellä Canucksilla ei ole paljon vaihtoehtoja maalivahtipaikassa. He suunnittelevat tekevänsä Artur Shilovsista kokopäiväisen varamaalivahdin tällä kaudella. Shilovs pelasi viime kaudella pudotuspeleissä 10 peliä korvatakseen loukkaantuneen Demkon ja veteraani Casey Desmysin ennätyksellään 5 voittoa ja 5 tappiota. Tästä huolimatta hänellä on vain 9 NHL-ottelukokemusta. Kun Shilovs astuu jäälle Vancouver Canucks Pelipaita, hän tarvitsee vielä lisää kokemusta. Lisäksi aiemmin tänä kesänä kolmanneksi maalivahtiksi solmitulla Jiri Patralla on myös vain 8 NHL-pelikokemusta.

Maalivahtikokemuksen puutteen vuoksi Canucks etsii luonnollisesti enemmän veteraanivaihtoehtoja harjoitusleirillä täyttääkseen tämän aukon, varsinkin kun Demko ei ehkä ole täysin toipunut. Heidän kerrotaan olleen yhteyttä vapaiden agenttien markkinoiden huippumaalivahtiin Kevin Lankiseen, mutta ei ole selvää, aikovatko he tarjota hänelle koesopimuksen vai allekirjoittaako he muodollisen sopimuksen.

Antti Raanta voi olla Canucksin “B-suunnitelma” Lankisen neuvottelujen epäonnistumisen jälkeen. Suomalainen maalivahti oli aikoinaan yksi liigan laadukkaista maalivahtiparista, mutta hän joutui vaikeuksiin viime kaudella, kun hän saavutti 24 pelissä vain 0,872 torjuntaprosentin, mikä jäi puolustavassa vakaassa Carolina Hurricanesissa. Lopulta hänet asetettiin luopumislistalle maaliskuussa ja hänestä tuli vapaa agentti tänä kesänä, mikä päätti vuoden kestäneen 1,5 miljoonan dollarin sopimuksen, jonka hän allekirjoitti Carolinan kanssa viime kesänä.

Raannan hankkimiseen liittyy kuitenkin myös suurempi riski, lähinnä hänen toistuvan loukkaantumishistoriansa vuoksi. Kauden 2019-20 jälkeen hän ei ole koskaan pelannut yli 30 ottelua. 11-vuotisen uransa aikana hän on ollut tarpeeksi terve pelatakseen suurimman osan peleistä joukkueen aloitusmaalivahdina vain kerran.

Canucksilla on edessään haaste maalivahtipaikalla, varsinkin kun Demkon terveys on vielä epäselvä ja Laenta voi tulla heille vaihtoehtona vapautuneen paikan täyttämiseen. Jos kokenut veteraani vihdoin allekirjoitetaan, hän antaa takuun joukkueen puolustukselle uudella kaudella ja antaa myös halvat jääkiekko pelipaidat päästä taas jäälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *