St. Louis Blues on allekirjoittanut vuoden 2024 ensimmäisen kierroksen valitun Adam Jiricekin aloitustason sopimuksen. Jiricekistä tulee ensimmäinen pelaaja draft-luokissaan, joka allekirjoittaa aloitustason sopimuksen, ennen kuin yksimielisyys no. 1 valitsi Maclin Celebrini.

Jiricekistä tuli ensimmäinen pelaaja, joka allekirjoitti sopimuksen, oli odottamaton, sillä hänen kausi päättyi ennenaikaisesti joulukuussa alavartalovamman vuoksi. Hän on pelannut tällä kaudella vain 22 liigaottelua, joista kolme Tšekin U20-liigassa ja 19 ottelua Tšekin kärkisarjassa. Näissä peleissä Jiricek antoi vain yhden syötön. Hän ei myöskään tehnyt paljon maaleja kansainvälisessä kilpailussa, epäonnistui 10 pelissä Tšekin U20-maajoukkueessa, mutta teki neljä pistettä yhdeksässä pelissä U18-joukkueessa.

Ehkä syy Jiricek on niin suosittu johtuu hänen erinomaisesta suorituksestaan ​​17-vuotiaana kaudellaan, jonka esitti hänen vanhempi veljensä David Jiricek. Tuona vuonna hän oli yksi Tšekin parhaista tuloksista, ja hän teki 29 pistettä 41 U20-sarjan ottelussa ja kaksi syöttöä 12 ottelussa huippuliigassa. Vaikka pisteytystiedot eivät ole hämmästyttäviä, yhdistettynä Jilicekin erinomaiseen suorituskykyyn puolustuspäässä, se on hyvä alku. Hän pysäytti onnistuneesti vastustajan hyökkäyksen sinisellä linjalla eikä antanut vastustajan luoda etua omassa puolustuksessaan. Kun hän sai pallon takaisin, hän pystyi nopeasti katsomaan ylöspäin löytääkseen parhaan syöttömahdollisuuden, ja vahva reunaluistelu ja joustava pyöritys saivat hänet näyttämään erittäin sileältä luistelussa.

Jilicekin loukkaantuminen on kuitenkin tuonut valtavan vaikutuksen hänen tulevaisuuteensa, etenkin Bluesin kaltaiselle pelaajalle, joka valittiin ensimmäisellä kierroksella 20 parhaan valinnan joukkoon. Tällä aloitustason sopimuksella Blues voi tuoda Jilicekin maatilajärjestelmäänsä varmistaakseen, että hän voi toipua pitkäaikaisesta loukkaantumisesta, tai lähettää hänet Canadian Hockey Leagueen (CHL), jossa hänen oikeutensa kuuluvat Brantford Bulldogsille halvat jääkiekko pelipaidat. Seuraavaksi Blues-fanit kiinnittävät erityistä huomiota Jilicekin liikkeisiin ja odottavat hänen suorituskykyään uudella kaudella.

Yleisesti ottaen Jilicekin potentiaali puolustuspäässä ja hänen luistelukykynsä saavat ihmiset täynnä odotuksia hänen tulevaisuutensa suhteen. Bluesin johto on selvästi luottavainen hänen toipumiseensa ja kasvuinsa. Toivon, että hän voi näyttää voimansa Bluesissa ja tulla tärkeäksi jäseneksi joukkueessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *